Roos gaat de wereld rond

From Russia with love

Het is eindelijk zo ver...ik ben op reis. Na mijn laatste werkdag op 25 september (bedankt voor de creatieve kadootjes lieve collega's!) een week vrij gehad om de laatste voorbereidingen te treffen. De week vloog voorbij. Met mijn personal assistant (grapje mam) nog mijn laatste 2 visa opgehaald, meerdere afscheidsetentjes gehad, m'n auto verkocht, huis schoon gemaakt en mijn tas gepakt.

Afgelopen vrijdagavond mijn afscheidsfeestje gevierd. Halverwege de avond viel ineens de stroom uit in heel Heerjansdam... gelukkig had ik m'n kadootjes al gekregen ;-) en stond de bittergarnituur al op tafel. Door de mooie Baby-G van m'n vriendinnen kan ik nu altijd zien hoe laat het thuis is en zal jullie dus niet storen in de nachtelijke uurtjes.

Zaterdag nog kroketten gegeten,Puma een knuffel gegeven en toch wel met wat traantjes afscheid genomen op Schiphol. Eenmaal aangekomen op Londen Heathrow de nacht doorgebracht in het Yotel. Hier kun je een ‘cabin' huren per uur met daarin een bed, stortdouche, wc, flatscreen en wifi. Meer heb je niet nodig toch!

De volgende ochtend met de typische Engelse dubbeldekker naar een andere terminal om vervolgens zo lang in de rij te staan bij de douane dat ik nog net op tijd kon boarden. Vliegen met British Airways is heerlijk na de vluchten van Easy Jet en Air Asia naar Maleisië. Een lekker ontbijtje gekregen en drankjes worden aangereikt met ‘here you go my love'. De man die naast mij zat moest al snel lachen om mijn (belachelijke) hoeveelheid bagage. Het bleek een rijke Amerikaanse advocaat te zijn die al een aantal jaar in Moskou woont. Na talloze goeie tips over Moskou vroeg hij of ik soms mee wilde rijden naar mijn hostel, want hij woonde er vlakbij en zijn privé chauffeur stond toch al te wachten. Nou, ik ben natuurlijk ook beroerdste niet en heb die man dus maar een plezier gedaan ;-). Eerst nog even door de douane. Meteen een belangrijke regel geleerd van mijn Amerikaanse vriend: in Rusland houdt niemand zich aan de regels dus wij ook niet. Hij stond erop dat we in de rij voor ‘crew' gingen staan. In de overige rijen stonden een stuk of 100 mensen en in deze rij alleen een paar stewardessen, dus dat scheelde weer tijd zei hij. En inderdaad...niemand vond het ook maar enigszins raar dat wij ook in deze rij stonden en de (chagrijnige) douanebeambten lieten ons gewoon doorlopen. In de auto ook nog geleerd dat in Rusland alles te koop is als Roebels hebt, dus oo je rijbewijs. Dat verklaart de chaos op de weg. Na een uurtje rijden recht voor mijn hostel gedropt. Ik moest beloven dat ik zou bellen als ik nog hulp nodig had en kreeg nog snel een kaartje in m'n hand gedrukt. Het hostel ziet er prima uit. Er hangen wat mensen in de gemeenschappelijke ruimte en alles is vooral heel relaxed. De meeste reizigers hebben een laptop bij zich (yes, ik hoor erbij) en er tovert er net eentje een gitaar tevoorschijn. Lang leve het backpacken. Het hostel zit vlak naast een grote winkelstraat met Zara, Mango en Starbucks dus voel me helemaal thuis. Morgenochtend lopend richting het Rode Plein en het Kremlin. Heb gehoord dat het vannacht een paar graadjes gaat vriezen dus ben benieuwd. Ik word overigens constant in het Russisch aangesproken. Volgens de Russen is het niet alleen mijn haarkleur, maar ook mijn jukbeenderen waardoor ik Russisch lijk. Ach ik ken al 3 woorden: Njet (nee) Da (ja) en Spasiba (dankjewel) en met een glimlach lukt alles hier.Bovendien val in ieder geval niet zo op als toerist hier, dat is lekker veilig. Morgenavond rond 22:00 vertrekt mijn trein die na ongeveer 4 dagen (ja echt 4 x 24 uur in de trein) in Irkutsk aan zal komen waar ik in een chalet aan het Baikal meer zal overnachten. Internet zal ik voorlopig wel niet hebben dus voor nu een dikke kus en jullie horen van mij!

ruud en margot

klinkt al helemaal leuk en goed geregeld met die Amerikaan.
Ook super dat je nog wat tijd in Moskou hebt want het is echt ook een heel bijzondere stad om even rondgekeken te hebben.
geniet ervan.
groetjes

Mirjam

Goed geregeld met die Amerikaan!
Veel plezier in Moskou! En tot je volgende verhaal!
KUS

Carlijn

Hai Roos! Klinkt als een heerlijk begin van een heerlijke reis! Geniet ervan!
x

Eva

Haha, geweldig die Amerikaanse vriend van je! :-)

Veel plezier morgen in Moskou en alvast een hele goede treinreis!

Kus, Eef

Maris en Erik

He Roos,
Wow wat heb jij een leuke start van je reis. Met een glimlach hebben we je eerste belevingen gelezen!
Heel veel plezier met het de treinreis!
Gr Erik en Maris

Linda TG

Roosie!
Klinkt nu al superleukkkk!
Geniet er van en ik houd je in de gaten, xx

Ingrid

Hai Roos
Zo je eerste start is goed begonnen.
Veel plezier in Moskou .
En een hele goeie treinreis .

Gr Ing & Boudy [ kus

Romy & Mart

He Rosa,

Klinkt allemaal heel erg spannend!!! Heel veel plezier.

Dikke Kus

nick flore

Geweldig,!!!! you're on your way!! On your way to happiness?.... Yes, because happiness IS the way !!!!

Sjoerd en Danielle

Klinkt helemaal top! Veel plezier en doe wel voorzichtig. Kijken uit naar je volgende verhalen.
X Daan en Sjoerd

Eveline

Wat klinkt het gaaf zeg. Voel toch een lichte jaloezie. Goed geregeld met die Amerikaan! Geniet ervan. De treinreis wordt vast ook super!
Liefs Eveline Bastiaan en Lieke

sab

Typisch Roos, hahaha! Ik zie het allemaal al helemaal voor me!

Rita

Alle visitekaartjes goed bewaren zou ik zeggen kan nog wel eens te pas komen..Super dat je reis zo is begonnen, geniet lekker van alles!! Kus Rita.

Annemiek

Hahaha, klinkt helemaal a la Rosie! Geweldig! Heb er alle vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen, klinkt nu al superleuk!!

Ben benieuwd naar je volgende verhaal. Goed dat je je laptop bij hebt. Maar ja, 7 maanden zonder laptop zou ook geen optie zijn natuurlijk ;)

Have fun sweets!!!

Kus

Wil Jaap de Waard/Laarhoven

Wij volgen je op de voet,het is wel spannend ,
verder een goede reis

Wil/Jaap.

Joey Geerlings

Hé Roos,

Klinkt helemaal super. Ben benieuwd naar je volgende verhaal. Kijk je wel een beetje uit met die Russen daar ;-)

Groetjes Joey

Angela

Zaterdag was ik ook op Heathrow terminal 5, misschien hebben we elkaar wel net gemist...hahaha
Wat een geluk met die Amerikaan Roosje, en dat je dat durft, ik zou echt een beetje achterdochtig zijn.
Je cabin ziet er mooi uit trouwens!!!

Fijne reis lieffie en ik kan niet wachten tot je volgende verhaal!!

kus...

Nienke

Klinkt goed! have fun!!

Kus

pauline

Stoere Roosje... Nu al een wereldreiziger... Amerikaan, backpacken, gitaar, Russen en niet herkenbaar als toerist... Vind je echt zo'n bikkel!
Veel plezier en succes in die trein..

kuzzz

Joyce

Yo Rosa, wat een leuk verhaal en leuke foto's!!! Klinkt allemaal super!

Heel veel kussen Joyce

Joop

Ik hoop voor je dat het zo blijft gaan. Spannend allemaal. Heeft blond zijn toch nog een functie. Goede reis verder en de groeten. Je trainert!!

Ed

Klinkt geweldig!! Genieten hé veel succes met de lange trein reis....:-D

Irma

Het is echt super leuk om alles te lezen. Succes met de treinreis. Ben benieuwd wie je daar allemaal tegen komt.

Dikke kus!!

Miriam Zoet

Hey Roosje,
Wat een goed begin van je reis!! Ik kijk uit naar je volgende reisverhalen. Heel veel plezier en ik ben benieuwd naar je 4 dagen treinen experience!!
xx mir

Danielle,leon&jasper

nou zeg wat een mooi begin van je reis!!
en wat een lef heb je toch gewoon in de auto stappen pff ik zou het niet zo snel durven maar ja daar om zit ik hier op de bank van jou verhalen te genieten.
geniet er van en je weet wat leon zei he hoyer zit bijna overal en als je hulp nodig heb moet je hem bellen.
dikke kus en geniet he
ook voor ons!!!

Francis

Hey Roos,

Heel veel plezier en ja ik vond je altijd al een Nikita.

Gr.
Fran

Veroni

Hoi Roos,
Klinkt allemaal helemaal geweldig. Heel veel plezier en goede reis.
Ik ga je verhalen verslinden!
XX

Esther

Leuk je eerste verhaal te lezen, ben benieuwd hoe de treinreis bevalt.
Plezier!

marja

Hey Roos.
Dankzij mijn "personal assistant' (Miekie)op het net heb ik je adres en kan je ik dappere, spannende en vooral superdepuper reis volgen. Wens je heel veel succes en plezier op je (zoek)tocht naar ...................?

liefs Marja de Gelder

Rianne

Hee Roos,
ja, we hadden niet anders van je verwacht........jij regelt het allemaal wel.
Geniet ze!
Paul, Rianne, Tim en Jeroen